Külső kommunikáció

A VIDEOTON számára a biztonságos működés és a partnereink felé vállalt kötelezettségeknek való megfelelés mellett munkavállalóink egészsége a legfontosabb, ezért intézkedéseket vezettünk be a koronavírus járvány idejére.


Warning: getimagesize(https://i3.ytimg.com/vi/1FQSz_9U9S0/maxresdefault.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /var/www/mgl_test/wp-content/themes/videoton/shortcodes/shortcode.VideoWithText.php on line 133

Warning: getimagesize(https://i3.ytimg.com/vi/nCdKrv_l6nI/maxresdefault.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /var/www/mgl_test/wp-content/themes/videoton/shortcodes/shortcode.VideoWithText.php on line 133

 

Social média #karantippek

Karantén a kertben

Testmozgás a karantén alatt is

Online tanfolyamok a koronavírus-járvány idejére

Bár a szigorítások enyhültek az ország számos területén, még mindig sokan kényszerülnek otthon maradni. Hogy értelmesen töltsük a felgyülemlett szabadidőt, érdemes lehet beütemezni valamilyen online tanfolyamot a napunkba.
A legnépszerűbb online tanfolyamokat nyújtó weboldalak, mind például az Udemy, az Udacity, a Coursera, a Skillshare és a Mindvalley, lehetőséget nyújtanak arra, hogy a koronavírus miatti „szobafogságot” úgy lehessen átvészelni, hogy közben új tapasztalatokkal, képességekkel gazdagodunk. Egy-egy érdekes hobbi elsajátításához adhatnak segítséget a Domestika által nyújtott képzések, amelyek során ismert illusztrátoroktól és animátoroktól tanulhatunk.

Mentálisan is fitten az otthonunkban!

Az elmúlt 1 hónapban a VIDEOTON is számos segítő tartalmat tett közzé a COVID 19 vírussal és annak hatásaival/megelőzésével kapcsolatban. Egyelőre a társadalmi távolságtartás tűnik a legjobb megoldásnak járvány lassítására, ezért szerte a világban mindenkit arra kérnek, hogy ha teheti, maradjon otthon!
Egyszerűnek tűnik, nem igaz? Azonban arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ez a bezártság sajnos negatívan is hathat a mentális egészségünkre. Szerencsére mi magunk is tehetünk azért, hogy megőrizzük a megfelelő lelki állapotunkat – a járvány alatt is.

Egészséges étkezés
A túlzott evés most sem oldja meg a problémákat, viszont néhány ételtől tényleg sokkal jobban érezhetjük magunkat, több energiát gyűjthetünk. A friss zöldségek, gyümölcsök, esetleg a magvak, a halak, mind-mind pozitívan hatnak az agyműködésre és a depresszió ellen is segítséget nyújthatnak.

Limitált a médiafogyasztás, tévézés
Megbízható forrásokból tájékozódjunk a legfrissebb információkról és ne hagyjuk, hogy túlterheljen minket a híráramlás és a közösségi média. Szabjunk határokat és a fennmaradó időt töltsük hasznosabb dolgokkal: olvasással, főzéssel, sportolással.

Alvás, pihenés
Az alvás és a mentális egészség szorosan függenek egymástól - az alváshiány pedig befolyásolhatja az elménket. Az alvás lehetőséget nyújt az erős érzelmek feldolgozására és elengedhetetlen a stresszes nap utáni újratöltődéshez.

Meditálás, jóga
Mindkettő fantasztikus beltéri tevékenység, ráadásul a jóga a mozgás mellett lelkileg is felfrissít. A jógázás, akárcsak más mozgások, endorfint, vagyis boldogsághormont termel, kitartásra ösztönöz.

Kapcsolattartás
A technológia vívmányainak köszönhetően tarthatjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a családdal, a barátokkal, akár telefonon, akár videóhívásokkal, akár chateléssel. Mindannyiunknak nehéz ez az időszak, de sokat segít, ha van kire támaszkodni!

Futás, szabadtéri gyaloglás
Szerencsére egyelőre nem tilos futni menni, persze lehetőleg egyedül. Ez a sportolási lehetőség kifejezetten jól hat a mentális egészségünkre.

Fókuszáljunk a pozitívumokra
Próbáljuk észrevenni minden nap azokat az apró, pozitív híreket, aminek mi is örülni tudunk. Legyünk hálásak azoknak, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy minél előbb megoldják ezt a nehéz szituációt.

Összefoglalva maradjunk kapcsolatban az ismerőseinkkel virtuálisan, foglalkozzunk olyan dolgokkal, amelyekben örömünket leljük és amelyben értelmet találunk és segítsünk másokon. Ezek segíthetnek elkerülni a depressziót.

Tippek az otthoni munkavégzéshez

VIDEOTON TIPPEK - Videók

Karantén a kertben

A koronavírus miatti kényszerű otthonlét idején is érdemes hasznosan eltölteni az időt: gyereknek, felnőttnek egyaránt kikapcsolódást, feltöltődést jelenthet például a kerti munka.

Videoton tippek otthon gyerekkel

 

Social média #koszonjuk

KÖSZÖNJÜK NEKTEK!

 

Vigyázunk rátok!

KÖSZÖNJÜK

Együtt erősebben - VIDEOTON

Social média #vigyazzunkegymasra

Hogyan mossunk kezet helyesen

Hogyan használjunk alkoholos kézfertőtlenítőt

Szabályok elinduláshoz

Szabályok hazaérkezéshez