Cégtörténet

 • 2016

  A 25. év

  VEAS BG Kft megalakítása Stara Zagorában: az elektronikai szerelési kapacitás többszörösére nő. KTL festési technológia indul a VT METAL Kft-nél. Az AVM-el router gyártása indul a VEAS-nál. A VTES és a VT-Mechatronics Kft. együttműködést kezd az Apex cégcsoporttal.

  2015-ös árbevétele alapján a Videoton a hazai TOP200-ban 10 helyet javítva az 52. eddigi legjobb helyezését érte el, és fennállása óta először bekerült a régiós (Közép-Európai) TOP500-ba.

 • 2015

  Holding támogatással Formlabs 3D nyomató gyártás Székesfehérváron: 10 év után újra van mechatronikai szerelés. Elektronika: VEAS, megmunkált alkatrészek: VT Metal. A VTES festett lemezalkatrészeket gyárt, valamint a termék végszerelését és tesztelését végzi. Stúdió mikrofon gyártás Kaposváron az AKG-nak. Li-ion akkumulátor pakkok gyártása indul a Peiker (Valeo) számára. A Mars Drinks ital automaták lemezházait szállítja és szereli a VT ES, elektronika: VEAS. A győri Tipa Kft (Audi célgépgyártó) a Videoton tagjává válik.

 • 2014

  DZU-nál tekercs gyártás indul a Schneider Electric-nek. A VEAS-nál elindul az Osram LED termékek gyártása. VT-ASYST Kft + Holding Fejlesztés: Mintegy 40 automata gyártógép és 15 automata mérőrendszer fejlesztése a VIDEOTON Autóelektronika Kft, VT Plastic Kft, IBIDEN. DENSO, INFINEON, FESTO, Sanmina számára.

 • 2013

  A GHD részére prémium hajszárító gyártás indul Kaposváron. Az Emerson csoport több új üzletet ad a VEAS-nak. A VT METAL új galván sorral és két újabb Brother megmunkáló központtal növeli gépparkját. Új lézervágó gép a VTES-nél. A VEAS Pegazus díjat nyer. A Hilase Kft Innovációs elismerésben részesül. 75 éves lett a Videoton. Business Superbrands elismerés a Videoton-nak.

 • 2012

  TE Connectivity együttműködés indulása a VT Plastic Kft. új üzemeként. Új üzletek a VT METAL Kft. Galván üzletágánál: LUK kuplung alkatrészek, HVCC klímakompresszor alkatrész, Infineon hűtőlapok. BOSCH sziréna szerelvények gyártása indul Veszprémben. One Access router gyártás indul a VIDEOTON Autóelektronika Kft-nél. NCR automata pénztárgépek fémszerelvényeinek gyártása indul a VTES Kft-nél. D&B Gyémánt Oklevél a Videotonnak. Önállósul a célgép gyártás VT ASYST néven (VideoTon Automation SYStems & Testers). STS Group Zrt. eladása.

 • 2011

  SEWS műanyag alkatrészek gyártása indul a VT Plastic Kft-nél. Az STS Technology Kft. (ma VT Mechatronics Kft.) megvásárlása. Új üzletek a Barco, Socomec, BAG cégekkel a VEAS-nál. BWI lengéscsillapító elektronika gyártás a VIDEOTON Autóelektronika Kft-nél. A Ventifilt Zrt. megvásárlása. A VT INFORMATIKA Kft. a továbbiakban VTES (VT Enclosures & Stamping) Kft. néven működik. MagyarBrands díjas és D&B Gyémánt Okleveles a Videoton.

 • 2010

  Eaton/Möller számára kisfeszültségű rendszer megszakító alkatrészek megmunkálása indul a VT METAL Kft-nél. NPI és stratégiai beszerzési tevékenység indult a VT Elektro-PLAST Kft-nél. SMD beültető kapacitás modernizálása FUJI NXT gépekkel (2013-ig összesen 8 gépsor telepítése) a VIDEOTON Autóelektronika Kft-nél. MagyarBrands díjas a Videoton.

 • 2009

  Klímakompresszor alkatrészek matt ónozása és kémiai ónozása a Delphi számára, valamint két új galván sor építése a VT METAL Kft-nél. A Hager 250 féle termék gyártását telepíti a VEAS-hoz. Porfestési technológia indul a VTES-nél. Az első Fuji NXT sor megvásárlása a VEAS-hoz: kialakul a mai modern beültető technológia. IMS, Ukrajna alapítása.

 • 2008

  A Sanyo-val újraindul az együttműködés az akkupack gyártásra, Marcali telephely megvásárlása. Az AFL kábelszerelő projekthez ukrajnai telephely létrehozása helyi partnerrel. A GE konténer projekt elindul a VT-Rendszertechnika Kft-nél. Új üzletek a DZU-nál: KOPP villamos szerelvények, Liebherr hűtőgép műanyag alkatrészek, Legrand konnektorok, ABB kismegszakítók. ISO/TS 16949:2002 tanúsítvány a DZU autóipari kábelszerelési tevékenységére. A törökszentmiklósi, lemezmegmunkálással foglalkozó telephely beintegrálása a VT INFORMATIKA Kft-be, ezáltal kialakul a mai VTES Kft. A VT Elektro-PLAST Kft. és a Pannonjob Pegazus díjat nyer. Philips beszerzési stratégia váltás miatt a VEAS kénytelen leépíteni a sárbogárdi telephelyét. A RHINOLIGHT Kft. Magyar Innovációs Nagydíjat kap.

 • 2007

  A Braun vasalógyártás áttelepítése Barcelonából Kaposvárra. Műanyag alkatrészgyártás a Suzuki Swifthez és a DM PSS számára autóipari audió termékek alkatrészeinek gyártása Veszprémben. VISTEON műszerfal alkatrészek gyártása a VT Plastic Kft-nél. A VIDEOTON HOLDING ZRt. elnyeri az év legjobb magyar TOP 200 vállalata díjat. A VIDEOTON Autóelektronika 5-ös gyárának megnyitása. BRG és Semilab eladása.

 • 2006

  Törökszentmiklóson elindul az autóipari préselt alkatrészek gyártása a Lander (későbbi JCI) számára. Autóipari kábelkonfekcionálás indul a DZU-ban az AFL számára. A VT Plastic Kft. is Valeo beszállítóvá válik. Az NCR a VT INFORMATIKA Kft. vevője lesz. A nagyvenyimi KVJ Művek Rt. beintegrálása a Videoton csoportba. A VEAS-nál plazma TV NYÁK gyártás indul a Panasonic számára, DLP és LCD TV-k gyártása a Sagem részére, valamint árammérő elektronika gyártása az Actarisnak.

 • 2005

  A Saia Burgess és a Visteon is a VIDEOTON Autóelektronika Kft. vevői. Braun konyhagépek gyártása indul Kaposváron. A VT INFORMATIKA Kft. hűtőpult lemezalkatrészeket gyárt a Carrier számára. Nagy sorozatú műanyag alkatrészek beszállítása kezdődik 3M-nek Kaposvárról. A VEAS-nál set-top-box gyártás indul a SAGEM számára, valamint TV panelek gyártása a Samsung számára.

 • 2004

  A Bosch műszerfal gyártás: a VT Plastic Kft. belép az autóipari dekoratív alkatrészek piacára. Kaposváron a Braunnak borotvatisztító, az Eaton/Holecnek életvédelmi megszakítók gyártása indul. A DZU-ban Sensus vízóra szerelvény valamint BRAUN epilátor és borotva szerelvények gyártása indul. SAGEM faxok gyártása indul a VEM-nél. Megalakul a VIDEOTON EAS Kft. (VEAS), a nem autóipari elektronikai szerelések (a VEM, a TV Kft és az Informatika PCBA) összevonásával. Bluemax króm (III) passziváló bevezetése, mint saját márka a VT METAL Kft-nél. Több tagvállalatát magába foglaló gyártási együttműködést indít el a Videoton az angol, közlekedési irányítási rendszereket fejlesztő Microsense céggel. RHINOLIGHT Kft. üzletrész-vásárlás, Hilase Kft. alapítás, Holografika Kft. kisebbségi üzletrész-vásárlás.

 • 2003

  A duplájára nő a minimálbér: az AFL áttelepíti kábelkonfekcionáló tevékenységeit Romániába. Bezár a veszprémi IBM Slider. Elindul az Eaton-Videoton együttműködés. Az ALSTOM számára vasúti elektronika gyártása kezdődik a VT INFORMATIKA Kft-nél. A veszprémi műanyag fröccsöntés átkerül a VT Plastic Kft-be, létrejön a mai két telephelyes cégstruktúra. A VEM Philips (Sagem) faxok elektronikájának gyártását indítja Székesfehérváron. ISO/TS 16949 tanúsítás megszerzése a VT METAL Kft-nél és a VIDEOTON Autóelektronika Kft-nél.

 • 2002

  Minimálbéremelés + dotcom lufi: a Kenwood és a Panasonic beszünteti európai gyártását. Az IBM merevlemezgyártó üzletága is bejelenti kivonulását. A Philips hajszárító gyártás áttelepítése Kaposvárról a DZU-ba, Bulgáriába. Philips vasaló gyártás indul Kaposváron. Schneider Electric számára kismegszakítók és villanykapcsolók gyártása indul a DZU-nál. Megalakul a VT METAL Kft. a galvanizálás és a fémmegmunkálás összevonásával. Új autóipari vevők: ITW, Ortech/U-Shin a VT METAL Kft-nél. Második kémiai nikkelező sor telepítése a VT METAL KFt-nél.

 • 2001

  HP irodai eszközök műanyag alkatrészeinek gyártása indul Veszprémben. Philips hajszárító gyártás indul Kaposváron, Brother fax NYÁK-szerelése a VEM Kft-nél. A Denso részére az első Videoton tervezésű gyártósor leszállítása: A mai VT-ASYST Kft. elindul a VT INFORMATIKA Kft-nél. Elkészül a VEM épületbővítése, valamint az EMS Vállalat új beültető csarnoka. Sárbogárdról kivonul a VDO: a szervezet a VEM részévé válik. A telephely nagyrészt Philips NYÁK beszállítóvá válik. Megindul a Videoton önálló elektronikai beszerzési tevékenysége a Sony Barcelona TV paneljaiba.

 • 2000

  Set-top-box gyártás indul a Bull Electronics céggel. ebmpapst ventilátor-elektronika gyártása indul a VT INFORMATIKA Kft-nél. Óriási minimálbér emelések hatására stratégiai váltás: intenzív technológiai beruházások, fejlesztési és termékbevezetési tevékenységek felvétele a szolgáltatási portfólióba. Visteon termékek horganyzása, valamint a Mezőgépnek (ma Linemar) vegyi nikkelezés indul a VT GALVANO PLASTIC Kft-nél.

 • 1999

  Kábelkonfekcionáló vállalat indul Törökszentmiklóson is. A Texas bezárja olaszországi gyárát és a gyártást a Videotonhoz, egy újonnan épült csarnokba telepíti át. Valeo Electronics együttműködés: VIDEOTON Autóelektronika Kft. 4-es gyár indulása. Intenzív akvizíciók: BRG Rt., Semilab Rt., Stara Zagora-i DZU AD megvásárlása. Horganyzó sorok felújítása PLC vezérléssel, valamint az első kémiai nikkelező sor telepítése a VT GALVANO PLASTIC Kft-nél.

 • 1998

  Elindul a Philips DAP konyhagépek gyártása Kaposváron, a stancoló üzem Törökszentmiklóson, valamint az autóipari hangszórógyártás a Goodmans részére Kunhegyesen. A Wagner cég áttelepíti festékszóró berendezéseinek gyártását Székesfehérvárra. A VIDEOTON-Audió Kft-nél Veszprémben Sony valamint professzionális Canton, Tannoy, Bösendorfer hangdobozok gyártása indul. A VT INFORMATIKA Kft-nél IBM tápegységek gyártása indul az ABB-nek. A VT-Transman Kft. alapítása.

 • 1997

  Az MBKE cég (ma VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.) valamint a törökszentmiklósi és kunhegyesi telephely megvásárlása. Felépül Veszprémben az IBM Slider gyár első üteme. Elindul a Sanyo akku csomagok szerelése Kaposváron. OBO Bettermann üzlet elindul és a cég két éven belül a VT GALVANO PLASTIC Kft. egyik legnagyobb vevőjévé válik. QS 9000 és VDA 6.1 minősités megszerzése a VIDEOTON Autóelektronika Kft-nél.

 • 1996

  Elindul a zöldmezős IBM HDD gyártás valamint a Texas Instruments motorvédő kapcsolók illetve a Kenwood autórádiók gyártása Székesfehérváron. Az MB Video idetelepíti Panasonic mini audio-k gyártását. Philips mini audio hangdobozok gyártása indul el Veszprémben. A VT GALVANO PLASTIC Kft-ből kiválik a műanyag üzletág, létrejön a mai VT Plastic Kft. A VT ARTRANS Kft. alapítása.

 • 1995

  Az MB Video-val CD lejátszó előlapok szerelése indul a VIDEOTON Televízió Kft-nél, 50 beültető gépet telepítenek át. Ugyanezekhez a VT GALVANO PLASTIC Kft-nél műanyag előlapok gyártása indul. Befejeződik a Videoton márkanevű TV-k gyártása. Az első új PCBA beültetési üzlet ABB számára a VT INFORMATIKA Kft-nél. Mechanikai szerelés beindítása a VIDEOTON Autóelektronika Kft-nél.

 • 1994

  Elindul az IBM Slider projekt Székesfehérváron. Az AFL Videoton Kft. (ma VIDEOTON Autóelektronika Kft.) megalakítása relék és elektronika gyártására, 26 fővel. Enyingen és Veszprémben újabb kábelkonfekcionálás indul a Michels-szel közösen. Az Alcoa CSI betelepül a Videoton Ipari Parkba.

 • 1993

  Az Emerson beköltözik a Videoton Ipari Parkba. A Mars projekt felfut. Kifut az RCD2. Tárgyalások az AFL, IBM, Matsushita cégekkel. Székesfehérváron elindul a Michels kábelkonfekcionálás. A VIDEOTON-MECHLABOR Kft. alapítása.

 • 1992

  Az első új elektronikai szerződéses gyártási üzlet (CM) a Mars Electronics-szal. A Philips RCD2 finommechanikai szerelés, az SHW olajszivattyú szállítás, és az Opelnek hangszórók szállítása folytatódik. Az EUROTON-Elektronikai Kft. megalapítása.